Blog
Uit welke watermatrassen kunt u eigenlijk allemaal kiezen? En wat is nu de beste watermatras voor u? In onze blog van vandaag leggen we het allemaal uit. Want er zijn best veel verschillende soorten watermatrassen. En dus is het niet altijd even eenvoudig om te bepalen wat nu precies de beste watermatras is voor u. Wat we u wel alvast kunnen vertellen is dat onze watermatrassen geschikt zijn voor alle soorten en merken waterbedden. Daar hoeft u dus in ieder geval niet op te letten. We zetten alle verschillende soorten watermatrassen even op een rij. Zo kunt u straks goed voorbereid naar de winkel.
Een molton krijgt na verloop van tijd soms kringen of gele vlekken. Geen prettig en fris gezicht natuurlijk. Uw molton regelmatig wassen is dus zeer belangrijk. Maar er zijn nog wat meer tips waarmee u uw molton mooi stralend wit houdt. Zeer belangrijk ook bij een waterbed, want daar neemt de molton veel meer vocht op dan bij een regulier bed. Dat komt omdat de matras van een waterbed van vinyl is en geen vocht absorbeert. De frisse molton is bij een waterbed daarom extra belangrijk. In deze blog vertellen we u hoe u de molton het beste kunt wassen en deze mooi stralend wit houdt.
Een waterbed tijk is hetzelfde als de dikke hoes die om een matras heenzit. Het is een dikke gewatteerde hoes die de watermatras beschermt. Bij een watermatras is deze hoes extra belangrijk. Een watermatras is namelijk gemaakt van kunststof. Dit materiaal ademt wat minder goed en kan ook geen vocht opnemen. Een goede hoes met extra tweede boventijk zorgt voor de juiste temperatuurregulatie en vochtafvoer. Ook beschermt de tijk de watermatras tegen lekken. Maar wanneer moet u de tijk nu precies vervangen en hoe kunt u dit snel en eenvoudig doen? In deze blog geven we antwoord op deze vraag en een stappenplan.
Het vinyl van uw watermatras is eigenlijk één van de belangrijkste onderdelen van uw waterbed. Is het het vinyl namelijk voldoende stevig met extra verstevigde naden, dan is de kans op lekken aanzienlijk kleiner. Waterbedden en -matrassen zijn er natuurlijk in allerlei kwaliteiten. En niet elke kwaliteit vinyl is daarbij even ecologisch, duurzaam en goed. Hoe herkent u nu de juiste kwaliteit vinyl? En waarom is deze beter dan andere soorten vinyl? In deze blog gaan we wat dieper in op deze vragen.
Het belangrijkste verschil tussen een softside en hardside waterbed wordt al duidelijk uit de naam. De randen van een softside waterbed zijn namelijk zacht en die van een hardside waterbed hard. Maar er zijn nog veel meer verschillen. Vroeger had je alleen de hardside waterbedden. Tegenwoordig is de techniek van het waterbed verbeterd en zijn er ook softside waterbedden. Bij dit type waterbed is de watermatras omhuld met een zachte laag schuim. De matras is zo steviger, kan minder snel beschadigen en verbruikt minder stroom. Maar er zijn ook wat nadelen. In deze blog vindt u alle kenmerken plus voor- en nadelen van softside versus hardside waterbedden.
Is een waterbed goed voor je? Jazeker, daarom gebruiken ze waterbedden zelfs in ziekenhuizen! Een waterbed werkt preventief tegen het ontwikkelen van bepaalde lichamelijke klachten. Maar je slaapt er ook beter op wanneer je al bepaalde klachten hebt. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten zoals lage rugpijn, hernia of reuma. En ook bij heup- en nekklachten biedt een waterbed verlichting. Dat komt omdat een waterbed drukloos is. Daardoor kan je lichaam in de meest optimale houding slapen. In deze blog geven we je 3 redenen waarom een waterbed gezond is.
Een veelgestelde vraag is: moet ik een luxe of goedkoop waterbed kopen? Er zitten namelijk veel verschillen tussen luxe en goedkope waterbedden. De verschillen zitten hem vooral in de kwaliteit materialen, de waterbed verwarming en het design. Wist u dat een luxe waterbed tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden is van een gewoon bed? En daarmee profiteert u dan ook nog van alle voordelen van het waterbed. Want een waterbed biedt de beste ondersteuning voor je lichaam en werkt preventief bij diverse klachten. Ook mensen met rug-, nek- of heupklachten ervaren vaak verbetering van hun klachten met een waterbed. Maar waar onderscheidt een luxe waterbed zich nu precies van een goedkope variant waterbed? In deze blog gaan we hier wat dieper op in.
Een goed waterbed hoeslaken is belangrijker dan u denkt. Want wist u bijvoorbeeld dat u elke nacht rond een liter vocht verliest? Geen wonder natuurlijk dat de tijk of molton soms kringen of vochtvlekken heeft. Geen fraai gezicht natuurlijk. Met een goede kwaliteit waterbed hoeslaken kunt u dit voorkomen. Zo blijven de tijk en molton stralend mooi wit. En ook belangrijk voor de hygiëne natuurlijk. Maar waar moet u verder op letten wanneer u waterbed hoeslakens gaat kopen? We geven even de belangrijkste 5 tips.
Wist u dat veel nek- en schouderklachten veroorzaakt worden door een verkeerd hoofdkussen? De nek is namelijk kwetsbaar en een verkeerde lighouding in bed zorgt al snel voor lichamelijke klachten. Dit kan variëren van een pijnlijke nek en schouders tot zelfs hoofdpijn. Een goed hoofdkussen en een goede lighouding in bed zijn dus veel belangrijker dan u misschien denkt. Zeker wanneer u boven de 50 jaar bent. Maar wat is nu een goed hoofdkussen en de perfecte lighouding voor uw lichaam? In deze blog leggen we het uit.
Online shoppen doen we allemaal tegenwoordig. En het is natuurlijk ook super snel en eenvoudig. Er is een giga aanbod om uit te kiezen en een parkeerplek zoeken is niet nodig. Ook hoeft u niet urenlang rond te lopen in een overvolle winkel op zaterdag (en dat is natuurlijk sowieso geen aanrader in deze tijd). Maar grotere aankopen doen we toch vaak liever in een winkel. Daar krijgt u deskundig advies en kunt u de producten aanraken en uitproberen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van een waterbeddenwinkel of waterbed webshop even op een rij. Ook vertellen we waar u op moet letten wanneer u een waterbed online koopt.