Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Waterbed vinyl; de verschillende soorten en kwaliteiten uitgelegd

Waterbed vinyl; de verschillende soorten en kwaliteiten uitgelegd
By Jaap Huisman 2 years ago 1693 keer bekeken No comments

Waterbed vinyl, oftewel het vinyl van uw watermatras is eigenlijk één van de belangrijkste onderdelen van uw waterbed. Is het het vinyl namelijk voldoende stevig met extra verstevigde naden, dan is de kans op lekken aanzienlijk kleiner. Waterbedden en -matrassen zijn er natuurlijk in allerlei kwaliteiten. En niet elke kwaliteit vinyl is daarbij even ecologisch, duurzaam en goed. Hoe herkent u nu de juiste kwaliteit vinyl? En waarom is deze beter dan andere soorten vinyl? In deze blog gaan we wat dieper in op deze vragen.

Soorten vinyl

Wist u dat u elke nacht zeker wel een liter vocht verliest? Al dit zweet, samen met bacteriën en zoutresten werken in op de watermatras. Na verloop van tijd wordt de kwaliteit minder. Zeker van een watermatras. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit vinyl. De kosten liggen ook maar een paar tientjes hoger dan een reguliere vinylsoort. U kunt kiezen uit de volgende vinylsoorten:

DIN EN 71-3

DIN EN 71-3 is een standaard vinylsoort die zeer stevig is en lang meegaat. Voor waterbedmatrassen wordt altijd een weekmiddel gebruikt voor het vinyl. Zo wordt het vinyl elastisch, soepel en krijgt het de optimale dichtheid. De term DIN EN 71-3 staat voor de Europese norm. Die houdt in dat er een weekmiddel is gebruikt dat voldoet aan de Europese normen, oftewel zonder schadelijke stoffen. Daarmee voldoet het vinyl aan de gezondheidsnormen van de EU. Deze vinylsoort is iets minder dik, elastisch, glad en duurzaam dan het Mesamoll 2 vinyl.

Mesamoll 2 vinyl

Bij Mesamoll 2 vinyl wordt het vinyl behandeld met een weekmiddel dat speciaal voor waterbedden is ontwikkeld. Dit heet Mesamoll Lanxes en is een natuurlijk en onschadelijk middel. Daarmee wordt het vinyl milieuvriendelijker en duurzamer. Ook wordt het vinyl met dit middel veel soepeler, gladder en elastischer. Dit zorgt er weer voor dat er minder snel scheurtjes of lekken kunnen ontstaan. Verder is het vinyl zeer glad waardoor bacteriën en zout minder snel hechten aan het oppervlak. De Mesamoll 2 matrassen hebben vaak ook een langere garantie omdat ze veel langer meegaan.

Voordelen van de duurdere vinylsoorten

De duurdere vinylsoorten zijn dikker en steviger. Daarom gaan ze langer mee. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze duurdere vinylsoorten?

  • · De betere vinylsoorten zijn elastischer en gaan daardoor langer mee.
  • Ze krijgen minder snel kleine haarscheurtjes, waardoor de kans op lekken kleiner is.
  • Een goede vinylsoort gaat langer mee, vaak wel 10-15 jaar.
  • De duurdere vinylsoorten zijn ecologischer: ze worden geproduceerd zonder ftalaat en zijn van biologisch afbreekbaar materiaal.
  • Op de betere vinylsoorten krijgt u langere garantie, soms wel 10 jaar.

Zo verlengt u de levensduur van uw vinyl

Een vinyl matras is van kunststof en dus gevoeliger voor scheurtjes. De kans op lekken neemt daardoor toe. Maak het vinyl daarom regelmatig schoon met een speciale waterbed vinylreiniger. Plaats ook een veiligheidsvoering en tijk met boventijk op uw watermatras. Zo verlengt u de levensduur van uw watermatras ook aanzienlijk.