Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Molton waterbed wassen? Met deze tips blijft hij stralend mooi wit!

Molton waterbed wassen? Met deze tips blijft hij stralend mooi wit!
By Jaap Huisman 2 years ago 7504 keer bekeken No comments

Een molton krijgt na verloop van tijd soms kringen of gele vlekken. Geen prettig en fris gezicht natuurlijk. Uw molton regelmatig wassen is dus zeer belangrijk. Maar er zijn nog wat meer tips waarmee u uw molton mooi stralend wit houdt. Zeer belangrijk ook bij een waterbed, want daar neemt de molton veel meer vocht op dan bij een regulier bed. Dat komt omdat de matras van een waterbed van vinyl is en geen vocht absorbeert. De frisse molton is bij een waterbed daarom extra belangrijk. In deze blog vertellen we u hoe u de molton het beste kunt wassen en deze mooi stralend wit houdt.

Tips molton wassen

Een molton ziet er na verloop van tijd soms wat smoezelig uit. Hij verkleurt en is niet meer mooi stralend wit. De stof krijgt soms pluizen, pilt of wordt lelijk. Hoe zorgt u er nu voor dat uw molton als nieuw blijft? We geven u een aantal belangrijke tips:

  • · Haal de molton na het wassen direct uit de wasmachine. Zo voorkomt u dat de stof lelijk wordt.
  • · Was de molton samen met het andere beddengoed elke twee weken.
  • · Gebruik een wasmiddel zonder bleekmiddel.
  • · Prop de wasmachine niet te vol zodat er ruimte is voor het water en wasmiddel.
  • · Drogen aan de waslijn in het zonnetje is het beste voor uw molton.
  • · Gele vlekken in uw molton kunt u verwijderen met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Dit middeltje dat uw glazen laat stralen, werkt ook voor hardnekkige gele vlekken in uw molton. Maar gewone witte azijn en baking soda werken ook prima.

Hoe vaak moet u de molton wassen?

Belangrijk is om uw beddengoed, kussensloop en hoeslaken elke week of tweewekelijks te wassen. Uw molton hoeslaken kunt u het beste om de twee weken samen met uw beddengoed wassen. Maar u kunt deze ook maandelijks wassen. Was de matrasbeschermer voor uw waterbed in de zomer vaker dan in de winter.

Molton wassen hoeveel graden?

Uw molton hoeslaken kunt u op 40 tot 60 graden wassen. Is de molton erg vuil? Dan adviseren we om deze op 60 graden te wassen. Zo weet u zeker dat alle bacteriën en huismijt worden gedood. Mag een molton in de droger? Ja, de molton kan zeker ook in de droger. Maar voor de kwaliteit van de stof is drogen op een wasrek altijd het beste. Doe de molton na de eerste wasbeurt altijd in de droger. Zo gaat hij minder snel pillen en wordt hij extra wollig. Een waterdichte molton kunt u nooit in de droger plaatsen.

Molton wassen eerste keer

Gaat u de molton voor de eerste keer wassen? Wanneer u de molton gaat wassen voor gebruik, was deze dan eerst op 60 graden. Daarmee voorkomt u de kans op pilling. Ook is de molton vaak nog niet op de juiste maat. Doordat u de matrasbeschermer wast, krimpt deze op de juiste maat. Plaats de molton de eerste keer ook altijd in de droger.