Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Wat is het beste watermatras?

Wat is het beste watermatras?
By Jaap Huisman 2 years ago 2282 keer bekeken No comments

Uit welke watermatrassen kunt u eigenlijk allemaal kiezen? En wat is nu de beste watermatras voor u? In onze blog van vandaag leggen we het allemaal uit. Want er zijn best veel verschillende soorten watermatrassen. En dus is het niet altijd even eenvoudig om te bepalen wat nu precies de beste watermatras is voor u. Wat we u wel alvast kunnen vertellen is dat onze watermatrassen geschikt zijn voor alle soorten en merken waterbedden. Daar hoeft u dus in ieder geval niet op te letten. We zetten alle verschillende soorten watermatrassen even op een rij. Zo kunt u straks goed voorbereid naar de winkel.

Hoe berekent u de juiste maat?

Welke maat watermatras u nodig heeft, hangt af van een aantal verschillende zaken:

  • · Uw lichaamslengte
  • · Het soort waterbed

Om de juiste lengte van uw watermatras te berekenen, telt u 25cm op bij uw lichaamslengte. Een softside watermatras heeft rondom foamranden. Bij de bestelling van uw softside watermatras is het belangrijk dat u altijd de buitenmaat van het waterbed aangeeft, dus inclusief schuimranden. Wij zorgen er dan voor dat u de juiste maat watermatras geleverd krijgt voor uw waterbed. Wilt u graag een andere afmeting van uw watermatras? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij kijken dan samen wat er mogelijk is. Wist u al dat al onze afmetingen van de watermatrassen dezelfde prijs hebben?

Mono- of Duosysteem?

Wij adviseren een mono waterbedsysteem wanneer het een eenpersoonsbed betreft. Het nadeel van een mono waterbedsysteem is dat er sprake kan zijn van deining van het watermatras wanneer uw bedpartner zich omdraait of beweegt.

In de meeste gevallen kunt u beter kiezen voor een duo waterbedsysteem. Wij adviseren dit zeker als uw partner meer dan 15 kilo zwaarder is dan u, of wanneer er zeer verschillende wensen zijn qua warmte instelling van het watermatras.

In deze gevallen kunt u beter kiezen voor een duosysteem. Ook kunt u dan de stabilisatie apart per matras instellen. Een hoge stabilisatie maakt de watermatras steviger. Bij 100% stabilisatie ligt de matras in een paar seconden stil.

Mesamoll 2 of CE vinyl?

De keuze voor juiste soort vinyl is essentieel bij de keuze van een nieuwe watermatras. Dit bepaalt de duurzaamheid en de kans op scheurtjes en lekkages. U kunt kiezen uit twee verschillende soorten vinyl: DIN EN 71-3 en Mesamoll 2 Lanxes. DIN EN 71-3 is een standaard vinyl die zeer stevig en duurzaam is.

Mesamoll 2 Lanxes vinyl krijgt nog een extra behandeling met een speciaal weekmiddel. Dit is volledig natuurlijk en onschadelijk. Daardoor is deze vinylsoort ook ecologisch en duurzaam. De behandeling met dit weekmiddel maakt het Mesamoll 2 vinyl flexibeler en steviger. Ook gaat Mesamoll 2 vinyl langer mee en is minder gevoelig voor kleine scheurtjes en lekken.

Softside of hardside watermatras?

Welke matras u nodig heeft hangt allereerst af van het soort waterbed: hardside of softside. Een hardside waterbed heeft een harde houten of kunststof rand. Bij een softside waterbed ligt de watermatras binnen een frame van polyetherschuim. Een softside waterbed heeft een aantal belangrijke voordelen. Het verbruikt minder stroom en is veel stabieler. Ook lijkt het softside waterbed qua look veel meer op een gewoon bed.