Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Waterbed verwarming - De beste temperatuur voor je waterbed!

Waterbed verwarming - De beste temperatuur voor je waterbed!
By Luuk Berendsen 1 years ago 1931 keer bekeken No comments

Iets wat ons vaak wordt gevraagd. Wat is de beste temperatuur voor mijn waterbed? Hoe moe ik het verwarmingselement van mijn waterbed instellen? De voorkeurstemperatuur in het slaapgedeelte is net zo verschillend als de mensen die op een waterbed slapen. In deze blog gaan we in op de meest voorkomende punten over waterbed verwarming.

Waarom heeft een waterbed een verwarmingselement?

De watermatrassen bevatten niet slechts een paar liter water, maar zijn echt gevuld met een grote hoeveelheid water. Het water in de matrassen is constant in beweging door in- en uitstappen of een veranderende slaaphouding. Lichaamswarmte alleen is dan niet voldoende om deze hoeveelheid water op een aangename temperatuur te brengen. Het water, dat zich dan automatisch zou aanpassen aan de omgevingstemperatuur, zou veel te koud zijn als ondergrond voor het lichaam. Een aangename temperatuur en passende warmte helpt de spieren te ontspannen en zorgt voor het gewenste slaapcomfort.

Wat is het stroomverbruik van een waterbed verwarming?

Met de huidige energieprijzen is dat een volkomen terechte vraag. Het eerste wat opvalt, is dat de nieuwe verwarmingselementen niet zoveel elektriciteit verbruiken als vroeger. Hoeveel energie een waterbed verbruikt, hangt van veel verschillende factoren af. Lees dan gerust onze blog ‘Hoeveel stroom verbruikt een waterbed?’ Wat best interessant is om te weten, is dat een waterbed verwarming niet continu stroom verbruikt, omdat het verwarmingselement uitschakelt als de ingestelde temperatuur is bereikt en pas weer begint te verwarmen wanneer de waterbed temperatuur gedaald is.

Moet de waterbed verwarming altijd aan staan?

Deze vraag kan ondubbelzinnig worden beantwoord met "Ja!". Ook als u het in de zomer warm genoeg vindt, zet de waterbed verwarming niet uit. Een koud waterbed kost het lichaam veel kracht en zorgt voor oncomfortabele nachten. Ook is het niet aan te raden om de waterbed verwarming 's nachts uit te zetten.

verwarmingselement waterbed

Is het gevaarlijk om een ​​elektrisch verwarmingselement onder een watermatras te laten werken?

Maakt u geen zorgen! Het verwarmingselement komt nooit in contact met water. Zelfs als de waterkern zou uitvallen, zou het water worden opgevangen in de veiligheidsbak. De verwarming staat eronder. Als de beschermfolie ook defect is, wat ongeveer net zo waarschijnlijk is als het winnen van de loterij, zal de zekering doorslaan, maar u wordt niet geëlektrocuteerd. Absoluut geen reden voor paniek dus!

Wat is de algemeen aanbevolen waterbed temperatuur?

De een bevriest snel, de ander warmt snel op in bed. Slapen is heel persoonlijk! Hetzelfde geldt voor de temperatuur in het waterbed. U kunt hier de temperatuur naar eigen voorkeur instellen, maar onze ervaring is dat de meeste mensen een waterbed temperatuur van rond de 28 graden het prettigst vinden.

Minimale temperatuur waterbed

Zoals reeds vermeld, is het belangrijk om een ​​bepaalde basis temperatuur aan te houden, omdat uw lichaam het waterbed anders op temperatuur probeert te brengen en u gaat zweten terwijl u het koud heeft. Wij adviseren daarom een ​​minimale waterbed temperatuur van 24 graden. Bij de meeste verwarmingselementen begint het instelbereik pas bij deze temperatuur.

Maximale temperatuur waterbed

De meeste waterbed verwarmingen kunnen ingesteld worden op een maximale temperatuur van 32 graden. Er zijn ook waterbed verwarmingen die tot maar liefst 36 graden kunnen worden ingesteld, echter is dit alleen bedoeld om het bed in de koude wintermaanden snel op te warmen, voordat u naar bed gaat. Wanneer u in bed ligt, raden we aan om de temperatuur van uw waterbed niet hoger dan 28 graden te zetten. De maximale temperatuur van het waterbed is dus 28 graden.

Mijn partner heeft liever een andere waterbed temperatuur dan ik, wat nu?

Gebruikt u het waterbed met 2 personen? Dan raden we eigenlijk aan om voor een duaal systeem te kiezen, wat betekent dat u twee watermatrassen heeft. Hier heeft elke slaper zijn eigen waterkern en ook zijn eigen verwarmingselement.

Hoe de waterbed verwarming vervangen?

Heeft u een oud model en denkt u dat het misschien tijd is voor een nieuw verwarmingselement dat minder energie verbruikt? Misschien is de verwarming defect en moet deze worden vervangen. U vraagt ​​zich nu af hoe het werkt en of u het zelf kunt.

Natuurlijk is dat mogelijk! Lees in deze blog waar u rekening mee moet houden. Als u er niet zeker van bent om dit zelf te doen, neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen u graag verder!

Welke waterbed verwarmingen zijn er? - Diverse verwarmingselementen in één oogopslag

Er zijn verschillende modellen en voor elk budget is er wel iets te vinden. In onze webshop vindt u een overzicht van de meest voorkomende verwarmingen voor waterbedden. Bekijk "Overzicht van alle verwarmingen".

Alles over waterbed verwarming

In de onderstaande video geven we antwoord op alle veel voorkomende vragen met betrekking tot waterbed verwarming.

Tip: onze bestseller is de Carbon Classic.

Als u opmerkingen of vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze gespecialiseerde adviseurs of bezoek onze showroom om onze producten zelf te bekijken.