Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Watermatras kopen? In 6 stappen je watermatras samenstellen

Watermatras kopen? In 6 stappen je watermatras samenstellen
By Luuk Berendsen 1 years ago 850 keer bekeken No comments

Gaat u binnenkort een nieuw watermatras kopen? Dan is het goed om te weten dat u deze zelf helemaal naar wens kunt samenstellen. U kunt daarbij kiezen uit een hele reeks met opties. Van de stabilisatie, maat en soort vinyl tot aan de accessoires. Maar voordat u een watermatras gaat uitkiezen, is het handig om even wat uitleg te krijgen over al deze opties. Daarmee wordt het straks veel eenvoudiger om uw keuze te maken in onze watermatras configurator. We geven u dus even wat uitleg over de belangrijkste keuzemogelijkheden wanneer u een waterzak voor uw waterbed gaat kopen.

Stap 1: Softside of Hardside?

Gaat u een waterbed matras kopen? Dan kiest u als eerste voor een soft- of hardside watermatras. Deze keuze is dus afhankelijk van het soort waterbed dat u thuis heeft staan: een softside of hardside waterbed.

Stap 2: Mono of duosysteem?

Een duosysteem bestaat uit twee losse watermatrassen. Die kunt u apart instellen op basis van uw persoonlijke wensen. Zo kunt u de hardheid, de stabilisatie en temperatuur voor uw eigen matras instellen. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen voor een monosysteem kiezen. Maar ook wanneer er een grote verschillen zijn in lichaamsgewicht, voorkeuren of slaapgedrag kan een duo watermatras een aanrader zijn. Gaat u een watermatras kopen? De prijs van een duosysteem ligt dan wel iets hoger.

Stap 3: Een enkele watermatras of een set?

Soms is slechts een van beide watermatrassen aan vervanging toe. Bijvoorbeeld omdat deze lek of versleten is. Dan kunt u ook een enkele watermatras kopen. Geef daarbij aan of u een linker- of rechterhelft nodig heeft.

Stap 4: Welke soort vinyl?

Wanneer u een waterbed zak gaat kopen, kunt u kiezen uit twee vinylsoorten: Mesamoll 2 en DIN EN 71-3. Beide vinylsoorten zijn zeer duurzaam en van hoge kwaliteit. Ook zijn beide vinylsoorten behandeld met een weekmiddel. Dit maakt het vinyl soepel en voorkomt scheurtjes. Mesamoll 2 vinyl is behandeld met een natuurlijk weekmiddel en is dus een meer ecologische keuze. Dit middel heet Lanxes en het zorgt voor een nog grotere souplesse en elasticiteit van het vinyl. Dit type vinyl gaat daarom veel langer mee.

Stap 5: De juiste afmeting

Waterbedden Megadeal heeft een ruime keuze aan afmetingen watermatrassen. Qua maat van de watermatrassen loopt de breedte van 80 tot 100 centimeter. Qua lengtes voor uw watermatras kunt u kiezen uit 200, 205 of 210 centimeter.

Stap 6: Welke accessoires?

Sommige accessoires zijn een must wanneer u een watermatras koopt. Andere waterbed accessoires zijn gewoon zeer handig om te hebben. De onderhoudsset is eigenlijk een essential. U kunt niet zonder.

De waterslangset en luchtpomp zijn ook basis accessoires wanneer u deze nog niet in huis heeft. De luchtpomp gebruikt u bij luchtvorming in de watermatras. Maar met deze pomp verbetert u zelf ook heel eenvoudig en snel uw ligcomfort.

Ook een isolatiemat is een goede investering wanneer u een watermatras gaat kopen. Daarmee bespaart u flink op uw energieverbruik. Denk ook aan een waterbed topper en een dubbele molton. Zo wordt alle lichaamswarmte en vocht goed opgevangen. De watermatras is immers van kunststof.