Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Waterbed online of in een waterbeddenwinkel kopen?

Waterbed online of in een waterbeddenwinkel kopen?
By Jaap Huisman 3 years ago 1682 keer bekeken No comments

Online shoppen doen we allemaal tegenwoordig. En het is natuurlijk ook super snel en eenvoudig. Er is een giga aanbod om uit te kiezen en een parkeerplek zoeken is niet nodig. Ook hoeft u niet urenlang rond te lopen in een overvolle winkel op zaterdag (en dat is natuurlijk sowieso geen aanrader in deze tijd). Maar grotere aankopen doen we toch vaak liever in een winkel. Daar krijgt u deskundig advies en kunt u de producten aanraken en uitproberen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van een waterbeddenwinkel of waterbed webshop even op een rij. Ook vertellen we waar u op moet letten wanneer u een waterbed online koopt.

Waterbeddenwinkel voordelen en nadelen

Veel mensen doen nog steeds graag hun grotere aankopen in een live winkel. De belangrijkste redenen zijn het persoonlijk contact, advies en het bekijken en uitproberen van de producten. Maar in een winkel kopen heeft ook een aantal nadelen.

Voordelen Nadelen
Advies afgestemd op uw slaapgedrag en lichaam Hogere prijzen
U kunt de waterbedden live uitproberen en bekijken Veel minder groot aanbod om uit te kiezen
Deskundige verkopers met ervaring Soms lastig om een parkeerplek te vinden en hoge parkeerkosten
De winkels liggen vaak ver uit elkaar
Kost veel tijd, lang rondlopen en kijken in verschillende winkels
In de winkels is het vaak druk

Waterbed webshop voordelen en nadelen

Een waterbed webshop biedt heel veel voordelen. Het is snel, simpel en er is een enorm aanbod om uit te kiezen. Maar u kunt de waterbedden lang niet altijd live uitproberen. Ook is er vaak geen persoonlijk advies mogelijk.

Voordelen Nadelen
De prijzen liggen lager Er is vaak geen persoonlijk advies mogelijk
Veel meer opties en keuzemogelijkheden Veel webshops hebben geen winkel of showroom waar u de waterbedden kunt zien en uitproberen
Geen bezoek aan drukke winkels, veel tijd investeren en reis-/parkeerkosten  Proefslapen is vaak niet mogelijk (en dit is wel zeer belangrijk)
Het is snel en makkelijk en het kan op elk moment want online shops zijn 24/7 open
Online kunt u makkelijker prijzen vergelijken
U kunt reviews en klantervaringen bekijken

Waar op letten bij online waterbed kopen?

Zowel aan online shoppen als in een winkel kopen zitten dus flink wat voor- en nadelen vast. Maar waar moet u nu op letten wanneer u online een waterbed gaat kopen?

  • Bekijk of er ook een showroom of winkel is waar u de waterbedden kunt zien en uitproberen en deskundig advies krijgt. Zo heeft Megadeal Waterbedden een showroom in Dinxperlo. Daar kunt u al onze waterbedden bekijken en zelf uittesten.
  • Ga na of u kunt proefslapen wanneer u een waterbed koopt. Dit is essentieel om te weten of het waterbed wel echt bij u past
  • Let op de keurmerken, garantie, kwaliteit en dikte van het vinyl van de watermatras. Ook dubbele lasnaden en stevige hoeken zijn belangrijk. Zo voorkomt u lekkages.
  • Lees altijd de reviews. Veel winkels geven geen eerlijk advies en zijn opdringerig in hun aanpak. Dit leest u terug in de reviews.
  • Vraag naar de levertijd. Bij sommige online shops duurt de levering van een waterbed namelijk zeer lang.