Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Waterbed off trend? Nee hoor, en dit is waarom!

Waterbed off trend? Nee hoor, en dit is waarom!
By Jaap Huisman 4 years ago 3346 keer bekeken No comments

Het waterbed is weer in opmars. In de jaren 80 was het waterbed hip en sexy. Iedereen wilde toen graag een waterbed in de slaapkamer. Daarna nam deze hype wat af. Maar de laatste jaren is het waterbed weer helemaal on trend. Dat komt doordat het waterbed enorm verbeterd is en de designs steeds mooier worden! Bekijk bijvoorbeeld onze waterbed met boxspring look of onze massief houten waterbedden. En ook de prijzen liggen veel lager. De meeste nadelen zijn daarmee verleden tijd. We vertellen je even waarom het waterbed weer op zijn retour is.

Onderhoud

Veel mensen denken dat een waterbed veel onderhoud nodig heeft. In de praktijk valt dit echter echter enorm mee. Af en toe moet je het waterbed ontluchten en eenmaal per half jaar even bijvullen met anti alg. Het water vervangen is alleen nodig bij een verhuizing. De verhuizing van een waterbed vraagt wel iets meer tijd dan een gewoon bed.

Steviger matras

Het waterbed heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger had je alleen het hardside waterbed. Tegenwoordig zijn er ook softside waterbedden. Bij dit type waterbedden is de matras veel steviger. Dat komt doordat er een laag polyetherschuim om de matras heen is geplaatst. Je waterbed verbruikt zo minder stroom, is stabieler en lekt minder snel.

Matras naar wens stabiliseren

De watermatras kun je tegenwoordig stabiliseren. Je kunt hem dus net zo stevig maken als je zelf prettig vindt. Dit gebeurt met behulp van fibermatten in de matras. Deze matten zuigen zich vol met water.

Hoe meer van deze matten, deste steviger je matras. Ook is er dan minder nabeweging. De juiste stabilisatie hangt af van je persoonlijke voorkeuren, slaapsituatie, gewicht en eventuele fysieke klachten. Woon je samen of ben je getrouwd? Dan kun je twee aparte watermatrassen nemen die je elk op maat afstelt.

Preventie of verlichting van klachten

Veel mensen hebben zo af en toe last van lichamelijke klachten. Denk aan nekklachten of lage rugpijn. Dat komt vaak door een verkeerde lichaamshouding of overbelasting. Het waterbed is bewezen effectief tegen fysieke klachten zoals rugpijn of hernia.

Ook helpt het om klachten tegen te gaan. Dit komt doordat je lichaam in de meest optimale houding ligt. Klachten door een verkeerde lichaamshouding verbeteren daardoor vaak ook.

Hard- en zachtheid matras per deel instellen

Wil je graag extra ondersteuning omdat je in een deel van je lichaam klachten hebt? Met een waterbed kan dit! Je kunt de watermatras op specifieke plekken extra stabiliseren. Denk bijvoorbeeld aan je heupen, onderrug of juist je nek en schouders. Door de optimale ondersteuning werkt een waterbed ook preventief tegen lichamelijke klachten.

Warmte zelf instellen

Is een watermatras altijd heel warm? Nee hoor, je kunt de temperatuur van je waterbed zelf instellen. Zo bepaal je dus zelf de voor jou ideale temperatuur. Ook handig wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk fysieke klachten hebt. Dan kun je de temperatuur tijdelijk even wat hoger instellen. Je lichaam profiteert dan van de weldadige warmte. De minimum temperatuur van je waterbed is 24 graden. Kouder is niet prettig want dan koelt je lichaam teveel af.