Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Waterbed kopen? Deze dingen moet u weten!

Waterbed kopen? Deze dingen moet u weten!
By Jaap Huisman 4 years ago 2143 keer bekeken No comments

In de jaren 80 was het waterbed hip en sexy. In die tijd kocht ook vrijwel iedereen een waterbed. Daarna was het een tijdje wat stiller rondom het waterbed. Maar de laatste jaren is het waterbed weer op zijn retour. Dat komt door verbeterde technieken en een lagere prijs. Maar ook door de kwaliteit van uw nachtrust. U slaapt er namelijk heerlijk op. En vaak ervaren mensen met lichamelijke klachten ook verlichting. Denkt u erover om een waterbed te kopen? Zorg er dan voor dat u goed bent voorbereid. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over een waterbed.

Softside of hardside?

Vroeger waren er alleen hardside waterbedden. Dit bestond uit een harde ombouw met watermatras erin. Omdat dit type waterbed wat nadelen had, is het softside waterbed ontwikkeld. Bij dit waterbed is de watermatras omhuld met een stevige laag polyetherschuim. Het waterbed verbruikt zo minder stroom, is steviger en u kunt gemakkelijker in- en uitstappen. Ook kan de waterzak zo minder snel beschadigen. De softside waterbedden zijn er in allerlei stijlen en looks. Van eenvoudig tot boxspringlook die niet van een gewoon bed te onderscheiden is.

Stabiliseren matras

Goed nieuws! De watermatras kunt u tegenwoordig stabiliseren. Vraag hier dus zeker naar wanneer u een waterbed gaat kopen. De technieken van de waterbedden fabrikanten zijn enorm verbeterd. Zo kunt u het matras dus net zo stevig maken als u zelf prettig vindt. En u kunt het zelfs per lichaamsdeel afstellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het extra te stabiliseren bij uw heupen. De matras is dus helemaal tailor made op jouw lichaam af te stellen! Slaapt u er samen op? Neem dan allebei een eigen watermatras dat helemaal op uw eigen lichaam is afgesteld.

Het type tijk

Het waterbed tijk is de beschermende hoes van uw waterbed. En daar plaatst u weer het hoeslaken voor de waterbed overheen. Tijken zijn er in allerlei soorten, diktes en materialen. Kies bij voorkeur voor een tijk van natuurlijk materiaal. Synthetisch materiaal reguleert de warmte slecht en neemt ook geen vocht op.

Bezuinig liever niet op de kwaliteit van de tijk. Neem een zwaardere kwaliteit of koop een extra tijk zodat u twee lagen hebt. Verder kunt u kiezen uit diverse wasbare en afritsbare tijken. Praktisch, want het is belangrijk om ze af en toe te wassen.

Onderhoud

Uw waterbed heeft zo nu en dan wat onderhoud nodig. In tegenstelling tot wat mensen denken, valt dit enorm mee. Het onderhoud verschilt per type waterbed. Vraag hier dus naar wanneer u een waterbed gaat kopen. Meestal bestaat het onderhoud uit het toevoegen van conditioner aan het water. Dit doet u elk half jaar. Zo blijft het water mooi schoon.

Ook de watermatras moet u af en toe even schoonmaken met een speciale reiniger. Denk er dus aan om deze materialen te kopen bij de aanschaf van uw waterbed.

Waterbed duur?

Is een duur waterbed beter? Nee hoor, het juiste bed is iets dat heel persoonlijk is. Iedereen heeft een ander lichaam, slaappatroon en voorkeuren en wensen.

De prijzen liggen tegenwoordig een stuk lager dan vroeger. Daarmee is het prijsverschil met een gewoon bed dus flink kleiner geworden.

Kijk verder zeker ook even online want zo kunt u veel geld besparen op de aanschaf van een waterbed. De prijzen liggen daar meestal een stuk lager dan in de winkel.