Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Waterbed bestellen? Dit moet u allemaal weten!

Waterbed bestellen? Dit moet u allemaal weten!
By Jaap Huisman 4 years ago 2183 keer bekeken No comments

Gaat u een waterbed bestellen? Dan zit u vast met allerlei uiteenlopende vragen. Het kopen van een waterbed is immers iets complexer dan de aanschaf van een normaal bed of boxspring. Daarom leggen wij u in deze blog u verschillende onderwerpen m.b.t. waterbedden uit. Zo behandelen we wat een waterbed is, wat voor soort waterbedden u kunt bestellen, wat de prijs van een waterbed is en wat de voor- en nadelen van een waterbed zijn.

Wat is een waterbed?

Een waterbed bestaat simpel gezegd uit een ombouw en een watermatras . Het matras is dus gevuld met water. Het waterbed kunt u helemaal naar eigen wens samenstellen in onze waterbed configurator. Kies bijvoorbeeld uit een mono of duo matras, diverse vinyltypen, stabilisaties, verwarmingen en nog veel meer.

Wat voor soorten waterbedden kunt u bestellen?

Waterbedden zijn verkrijgbaar in eenpersoons en tweepersoons afmetingen. Het grote verschil tussen een eenpersoons en tweepersoons waterbed is echter dat een eenpersoons waterbed alleen verkrijgbaar is met een mono watermatras (één groot matras). Een tweepersoons waterbed is ook verkrijgbaar met een duo watermatras (twee verschillende matrassen). Hierbij kan de stabilisatie individueel bepaalt worden.

Waterbedden hadden in het verleden een saai uiterlijk. Tegenwoordig zijn er ook speciale waterbedden verkrijgbaar zoals luxe houten waterbedden en boxspring waterbedden. Boxspring waterbedden zijn waterbedden in de vorm van een boxspring. Dit type waterbed is van de buitenkant niet te onderscheiden met een normale boxspring.

Wat is de prijs van een waterbed?

De prijs van een waterbed is erg afhankelijk van allerlei factoren. Het wordt namelijk vooral bepaald door de luxe, de afmeting en het type van een waterbed. De prijs verschilt ongeveer van 400 euro tot 4000 euro. Persoonlijke eisen zoals de looks spelen ook een belangrijke rol. Een waterbed met een simpelere ombouw is goedkoper dan een waterbed met een massief houten ombouw. Hoe meer specifieke en luxe wensen, hoe hoger de prijs. Maar een waterbed hoeft zeker niet heel duur te zijn, er zijn veel goedkope bedden die ook lekker liggen en er mooi uitzien. Ook aan het stabiliseren van een waterbed zitten kosten verbonden. Daarnaast komen er ook nog andere kosten bovenop de reguliere prijs. Bijvoorbeeld de kosten van het stroom en de kosten voor het onderhoud van uw waterbed. Deze kosten zijn niet erg hoog maar natuurlijk wel aanwezig.

Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Een waterbed heeft veel verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het water voor een goede ondersteuning van uw lichaam, want uw lichaamsgewicht wordt door dit matras erg goed verdeeld. U kunt een waterbed helemaal afstellen op uw lichaam en voorkeur. Dit zorgt ervoor dat de kans op klachten zoals rugpijn veel kleiner is, omdat uw lichaam erg stabiel ligt. Daarnaast zit er in een waterbed ook een verwarmingselement, hierdoor heeft u altijd een lekkere temperatuur in bed. U kunt immers de temperatuur van het waterbed zelf via de thermostaat aanpassen. Zo heeft u in zowel de koude als warme periodes in het jaar een aangename temperatuur in bed. Ook gaat een waterbed gemiddeld erg lang mee, ongeveer 10 tot 15 jaar. Hierdoor is een waterbed erg duurzaam en bespaart u op langer termijn veel kosten. Tot slot is een waterbed een goede uitkomst voor mensen met een huisstofmijtallergie. Huisstofmijt kan zich namelijk niet goed nestelen in het watermatras van een waterbed.

Zitten er ook nog nadelen aan een waterbed?

Toch zitten er ook nog wat nadelen aan een waterbed. Een voorbeeld is het gewicht van een waterbed. Hierdoor is het moeilijk om het waterbed te verplaatsen en kunnen grote verplaatsingen zoals een verhuizing wat meer problemen met zich mee brengen. Het waterbed moet bij zo’n verplaatsing eerst leeggepompt worden, dit kost natuurlijk meer moeite en tijd dan bij een bed zonder watermatras. Ook kan het soms voorkomen dat een waterbed gaat klotsen. Vaak komt dit probleem alleen voor bij de wat goedkopere bedden. Wil u een klotsend waterbed voorkomen? Dan kunt u het beste voor een duurder merk gaan. Door een goede stabilisatie kan klotsen ook worden voorkomen. Als laatste kan het ook nog voorkomen dat er een lek in het waterbed ontstaat.

Waterbed online of in de waterbeddenwinkel bestellen?

U weet nu wat een waterbed is, wat voor soorten waterbedden er zijn en wat de voor- en nadelen van een waterbed zijn. Het enige wat u nog te doen staat is een waterbed bestellen! De voordelen van een waterbed wegen immers zwaarder dan de nadelen. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment waterbedden.

Maar waar moet u dit waterbed bestellen, online of in een waterbeddenwinkel? Indien u eerst graag proef wil liggen op uw nieuwe waterbed adviseren wij om naar een waterbeddenwinkel te gaan. Heeft u hier geen zin of tijd voor? Bestel dan online in onze webshop. Achter onze info buttons op de website vindt u alle belangrijke informatie.