Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Wanneer waterbed bijvullen?

Wanneer waterbed bijvullen?
By Jaap Huisman 4 years ago 10540 keer bekeken No comments

Moet u uw waterbed af en toe bijvullen? Nee, in principe is dit niet nodig. Maar u kunt uw waterbed wel bijvullen voor meer ligcomfort. Met wat meer of minder water bepaalt u namelijk zelf de hardheid van uw watermatras. Soms kan het echter wel zo zijn dat er na verloop van tijd wat luchtbelletjes naar boven komen. U hoort het water dan klotsen. In dit geval hoeft u het waterbed alleen maar te ontluchten. Wanneer u dit goed doet, dan hoort u het klotsen daarna niet meer. In deze blog leest u alles over het bijvullen van uw waterbed voor meer ligcomfort.

De watermatras harder maken

In tegenstelling tot een gewone matras kunt u uw watermatras altijd achteraf nog harder of zachter maken. U doet dit door uw watermatras bij te vullen of wat meer leeg te laten lopen. Dit is een groot voordeel wanneer u op een waterbed slaapt. Heeft u bijvoorbeeld tijdelijk een zachter matras nodig vanwege heupletsel? Of juist een harder matras vanwege nek- en schouderklachten? Bij een watermatras kan dit! En niet alleen de hardheid, maar ook de temperatuur kunt u op basis van uw wensen of klachten instellen.

Waterbed vullen: hoeveel water voegt u toe?

Wilt u de hardheid van uw watermatras graag aanpassen? Dan kunt u uw watermatras bijvullen met extra water. Voeg echter niet teveel water in één keer toe. Voeg maximaal 1,5 liter per keer in de watermatras. Slaap er daarna een paar nachtjes op. Zo kunt u bekijken of de nieuwe hardheid goed bevalt. Zo niet, dan kunt u weer opnieuw 1,5 liter water toevoegen.

Stappenplan bijvullen waterbed

  1. Uw waterbed vult u bij met een speciale vulslang
  2. In tegenstelling tot wat er soms wordt gezegd, kunt u uw waterbed niet met een tuinslang bijvullen
  3. De vulslang sluit u aan op de douche om de juiste temperatuur in te stellen
  4. Let op: een waterbed mag niet te vol gevuld worden. Zo komt er teveel spanning op de lasnaden
  5. Een richtlijn voor het vullen is dat u de bodem nog net moet kunnen voelen wanneer u in het midden zit
  6. Wanneer u zich achterover laat zakken, dan komen de heupen los en voelt u de bodem niet meer
  7. Bij het bijvullen van uw waterbed moet er aan de bovenkant van de schuimrand nog twee centimeter ruimte over blijven.

Vindt u de watermatras na maximaal bijvullen nog steeds niet hard genoeg? Dan kunt u uw waterbed ook extra laten stabiliseren. Er worden dan extra fibermatten in de watermatras geplaatst. Deze zorgen voor extra stevigheid van de watermatras.

En wanneer mijn waterbed zachter wordt?

Een waterbed vult u maar één keer. Daarna hoeft u uw waterbed niet meer bij te vullen. Het water zit in de kunststof matras en kan er niet uit en kan ook niet verdampen. Merkt u na verloop van tijd dat de watermatras zachter wordt? Dan heeft uw watermatras waarschijnlijk een lek. Meestal bevindt deze zich langs de naden. In onze blog: Help, een lek in mijn waterbed, leest u hoe u deze snel en eenvoudig repareert.