Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Helpt een waterbed bij rugklachten?

Helpt een waterbed bij rugklachten?
By Jaap Huisman 4 years ago 10824 keer bekeken No comments

Iedereen heeft last van zwakkere plekken in zijn of haar lichaam. Sommige mensen hebben last van hun onderrug. Anderen juist weer nek- of heupklachten. Hoe fijn is het dan dat uw bed voor verlichting zorgt van deze klachten? Zeker wanneer u structurele pijnklachten hebt. Een waterbed is in dit geval een zeer goede keuze. Veel artsen en fysiotherapeuten raden een waterbed daarom ook aan bij lage rugpijn of rugklachten. Lees mee wat een waterbed voor u kan betekenen bij fysieke klachten.

Waterbed: optimale ondersteuning

Wanneer u fysieke klachten hebt, dan kan het zijn dat u soms uren ligt te draaien in bed om de juiste houding te vinden. Vaak slaapt u daardoor slecht.

Het waterbed heeft één groot voordeel: het vormt optimaal mee met uw lichaam. Het vormt het zich volledig naar uw lichaam terwijl slaapt. Dit zorgt voor een perfecte ligging en de beste ondersteuning voor uw ruggengraat (en de rest van uw lichaam).

Waterbedden zijn ook qua techniek enorm verbeterd. De softside waterbedden hebben stevige laag polyetherschuim. Daardoor is het matras steviger en kunt u snel en eenvoudig in- en uitstappen. En dat is handig wanneer u lichamelijke klachten hebt.

De juiste druk

Hebt u rugklachten of een hernia? Dan is de juiste druk voor uw lichaam essentieel om pijnvrij te slapen. Drukpunten in uw matras kunnen hinderlijk zijn om te ontspannen. Teveel druk is dus geen aanrader voor uw lichaam bij pijnklachten. Een waterbed heeft deze drukpunten niet omdat het volledig naar uw lichaam vormt.

Te weinig druk en ondersteuning werkt echter ook averechts bij rugpijn. Een goede stabilisatie van de matras is dus ook belangrijk. Bij een waterbed kunt u de watermatras helemaal op maat laten stabiliseren. Zo kunt u zelf precies bepalen welke stevigheid het prettigst is voor jouw lichaam.

Matras op pijnplekken stabiliseren

Een watermatras kunt u ook gericht op bepaalde plekken extra stabiliseren. Hebt u bijvoorbeeld een zwakke onderrug? Dan kunt u de matras precies op die plek extra stevig maken. Zo kunt u dus elk deel van de matras helemaal perfect afstemmen op jouw lichaam.

Bij een waterbed kunt u zelf de temperatuur instellen door de waterbed verwarming. En wie pijn heeft, weet hoe prettig warmte kan zijn voor het lichaam. De temperatuur stemt u daarbij af op jouw klachten. Te koud is slecht voor stijve spieren of ledematen. Maar teveel warmte kan weer negatief doorwerken bij ontstekingen.

Bij welke soort rugklachten helpt een waterbed?

Wordt u wel eens wakker met een krakende nek of pijnlijke schouders? Dat komt vaak door een verkeerde slaaphouding. In een waterbed zakken de schouders goed weg en ligt de nek mooi recht. Dat voorkomt dit soort klachten. Ook voor hernia en lage rugpijn werkt een waterbed goed. Veel ziekenhuizen gebruiken daarom ook waterbedden voor herniapatiënten.

Bij reuma kunnen de gewrichten ontspannen door de warmte en lage druk. Ten slotte zorgt een watermatras voor de juiste houding van de ruggengraat. Eventuele afwijkingen verbeteren daardoor.