Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Bij welke klachten helpt een waterbed?

Bij welke klachten helpt een waterbed?
By Jaap Huisman 4 years ago 6846 keer bekeken No comments

waterbedden hebben een positieve invloed bij diverse lichamelijke klachten. Maar bij welke klachten helpt een waterbed nu eigenlijk precies? Bij rug- en nekklachten helpt een waterbed in ieder geval. Maar is een waterbed ook een goede keuze bij andere fysieke aandoeningen? In deze blog geven we even een overzicht van de klachten waarbij een waterbed verbetering kan geven. Soms alleen door een betere nachtrust. Maar soms zorgt het waterbed ook voor verlichting van de klachten.

Waterbed en rugklachten

Meer dan twee miljoen Nederlanders gaan jaarlijks naar de huisarts vanwege rugpijn. Een veelvoorkomende klacht dus. Bij rugklachten is de juiste druk van uw matras zeer belangrijk. Een gewone matras kan juist voor teveel druk zorgen. Dit maakt het slapen dan pijnlijk. Ook kan het lichaam dan niet ontspannen en kunnen de klachten niet herstellen.

Een te zachte matras is ook geen aanrader bij rugklachten. De juiste stabiliteit is dus belangrijk. Een waterbed is effectief bij rugpijn omdat het meebeweegt met het lichaam. Dit voorkomt drukpunten en pijn. Daarnaast kunt u de watermatras zelf net zo stevig maken (laten stabiliseren) als u prettig vindt. Fysiotherapeuten raden daarom vaak ook een waterbed aan bij rugklachten.

Waterbed en hernia

Iedereen maakt wel eens mee dat het zomaar in je rug ‘schiet’. En bij sommige mensen raakt zelfs een zenuw bekneld. Dit noemen we een hernia en is zeer pijnlijk. Het lichaam kan dan vaak geen enkele druk meer hebben.

Bij rugklachten zoals hernia is de juiste ondersteuning essentieel. Een watermatras biedt deze optimale ondersteuning. De watermatras beweegt volledig mee, maar is tegelijkertijd ook voldoende stabiel. In ziekenhuizen plaatsen ze daarom vaak ook waterbedden voor herniapatiënten.

Ten slotte ontstaan veel hernia’s tijdens het slapen. Een waterbed werkt daarom ook preventief tegen een hernia.

Waterbed bij reuma en artrose

Bij ontstekingsklachten zoals reuma, artrose of fibromyalgie werkt warmte vaak verlichtend. Het grote voordeel van een waterbed is dat u zelf de temperatuur kunt bepalen met een waterbedverwarming. Zo kunt u het bed in de winter lekker behaaglijk warm maken. Of juist wat koeler in de zomer. Precies zoals u zelf prettig vindt.

Een waterbed biedt verder ook de meest optimale ondersteuning voor uw lichaam. Dit is zeer prettig bij pijnklachten. Reumapatiënten ervaren minder pijn en slapen beter op een waterbed.

Waterbed en schouder- en nekklachten

Een andere veelvoorkomende klacht zijn de nek- en schouderklachten. Nekklachten komen voor in de wervelkolom en nekspieren. Oorzaken zijn overbelasting, stress en lang in een verkeerde houding staan, zitten of liggen. Ook veel nekklachten ontstaan door een verkeerde slaaphouding.

Wilt u uw nekklachten verminderen? Kies dan voor een kussen dat past bij uw slaaphouding. Zorg ervoor dat uw nek en hoofd zoveel mogelijk in het verlengde liggen van uw ruggengraat. Een waterbed biedt de meest optimale ondersteuning bij nekklachten. Laat uw watermatras ook stabiliseren op de locatie van uw nek en schouders voor extra ondersteuning.

Bij lichamelijke klachten geldt ten slotte dat iedereen andere voorkeuren en ervaringen heeft. Veel mensen vinden een waterbed zeer prettig. Maar ook een klein deel vindt een waterbed toch minder prettig. Probeer een waterbed daarom altijd eerst uit. Zoek ook naar waterbed ervaringen van mensen met rugpijn. Zo kunt u lezen wat zij vinden van slapen op een waterbed.